Evenement

Army Urban Run

Op zondag 12 mei 2019 vindt de zevende editie van de Army Urban Run plaats. Het afwisselende parcours biedt een groot aantal militaire hindernissen en maakt van de Army Urban Run een unieke uitdaging. Ga deze uitdaging aan en zorg dat je op legerplaats Oirschot aan de start staat.

Het evenement kent diverse onderdelen:

  • 5 kilometer (± 10 militaire hindernissen)
  • 10 kilometer (± 20 militiaire hindernissen)
  • Net als vorig jaar is er de mogelijkheid om uw zoon, dochter of kennis te begeleiden tijdens de Junior Army Run. Selecteer hiervoor het onderdeel Begeleider Junior Army Urban Run (max. één begeleider per kind en min. leeftijd 16 jaar).

De Army Urban Run is zowel voor mannen als vrouwen. Het is geen survival run, geen mud run, maar ook geen gewone hardloopwedstrijd. In 2018 namen 2.250 personen deel aan de Army Urban Run over 10 km en 5 km. Naast burgers doen ± 250 militairen mee aan de Army Urban Run.

De Army Urban Run heeft zich verbonden aan een goed doel. Het betreft het Jeugdsportfonds. Van iedere inschrijving zal € 3,00 automatisch worden afgedragen aan het jeugdsportfonds. Daarnaast kunt u bij inschrijving nog een extra persoonlijke donatie doen aan het Jeugdportfonds.

 

GOEDE DOEL

De Army Urban Run heeft zich verbonden aan een goed doel. Het betreft het Jeugdsportfonds (www.jeugdsportfonds.nl). Van iedere inschrijving zal € 3,00 automatisch worden afgedragen aan het jeugdsportfonds. Daarnaast kunt u bij inschrijving nog een extra persoonlijke donatie doen aan het Jeugdportfonds.

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen en laat ze sporten bij een door NOC*NSF erkende sportvereniging.

Jeugdsportfonds logo vierkant

Dankzij het Jeugdsportfonds kunnen kinderen hun sportdroom waar maken. Alle kinderen moeten kunnen sporten, dus betaalt het Jeugdsportfonds de contributie, kleding en eventuele sportattributen. Voor hen die zich dat niet kunnen veroorloven. Hiervoor is een bedrag nodig van €250,- per kind per jaar. Dit geld gaat direct naar de sportvereniging en de sportwinkel niet naar de ouders of het kind. Jaarlijks ondersteunt Jeugdsportfonds voor ruim 23.000 kinderen een sportkans.

Kom in actie voor het Jeugdsportfonds

Van elke inschrijving wordt €3,00 afgedragen aan het Jeugdsportfonds. Wil jij ons helpen geld in te zamelen voor kinderen die, door de financiële thuissituatie van hun ouders, niet lid kunnen worden van een sportvereniging? Kom dan in actie en laat je sponsoren door relaties, familie, vrienden en buren

ORGANISATIE

De organisatie van de Army Urbun Run is een samenwerking tussen het Brigadehoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht uit Oirschot en Golazo Sports SX.

Koninklijke Landmacht

Voor de Koninklijke Landmacht is een goede fysieke conditie enorm belangrijk. Militairen moeten altijd in staat zijn om lichamelijk een topprestatie te kunnen leveren. 13 Lichte Brigade uit Oirschot organiseert daarom voor de zevende keer de Army Urban Run om fysiek alles uit de kast te halen, samen met niet-militairen.

Golazo Sports SX

Golazo Sports SX is organisator van Marathon Eindhoven en Ladiesrun Eindhoven. Daarnaast is Golazo Sports SX organisator van het nieuwe evenement Eindhoven Urban Trail.